August 27, 2012

Esimene koolipäev Taanis üle elatud, või noh mis üle elatud...täiega vahva oli. Esiteks pole ma päris kaua koolis käinud, seega oli selline mõnus ärevus sees, teiseks on kindlasti oma mugavustsoonist välja astumine, et asun õppima Taanis ja inglise keeles. Aga elu ongi enda mugavustooni laiendamises ja elu nautimises, right? 

Igaljuhul lähme siis nüüd esimese koolipäeva juurde. Algas rõõmsalt kell 9am ja kestis kuni 2pm. Alustasime kõik koos ühes suures grupis, tutvustati õppejõude, kooli juhtkonda ja niisama, mis saama hakkab.  Õppejõud olid eriti ägedad, rääkisid igasugu lugusid endast ja üldse see tule oma mugavustsoonist välja on märksõnaks! Ja kohe tehti selgeks, et reedene friday bar on kohustuslik nii õppejõududele, kui tudengitele. (jep-jep...erinevalt Eestist on Taanis populaarne värk, et koolidel on oma baar, mida reedeti siis kasutatakse).
Meie kursus on natukene eriline ka, oleme 25 lend, kes õpib Multimeedia disaini ja kommunikatsiooni rahvusvaheliselt :).
Siis räägiti natukene koolist ja jagati meid kahte suurde rühma...Neptun ja Starburst. Nende kahe näol on tegemist siis klassiruumidega. Meil on seal üldse paras kosmos, lisaks neile on Jupiteri ja Milkyway klassiruumid ka. Mina olen Starbursti ruumis, mis on ausalt öeldes palju khuulim kui Neptun. Neptun on selline üpriski tüüpilist stiili klassiruum, seevastu Starburst on avatud tsill ruum, põrandatel on fatboy'd, saab lebotada ja tavalised toolid-lauad on ka, mille taga on hea grupitööd teha. Peale seda klassidesse jagamist tegime sociometric exercise, mida ma eesti keelde tõlkida ei oskagi, aga igaljuhul oli mõte selles, et õppejõud küsis küsimuse stiilis "Are you familiar with photoshop or no?" ja siis kui jah, jääd ühele poole klassi, kui ei, siis teisele. Asja mõtteks oli, et me üksteise kohta rohkem teada saaks. Samuti moodustasime gruppe ja ringe erinevate näitajate alusel, pannes meid omavahel rohkem suhtlema. Lisaks tehti kohe selgeks, et kes on vallalised ja kes mitte ja siis arvas õppejõud, et kui abielus pole, siis on kõik siiski võimalik...reedel baaris näeme! 
Peale seda oli meie eest moodustatud pisemad grupid, milles siis esimese semestri õppetöö käima hakkab...sest palju on grupitöid ja omavahelise suhtlemise jms arendamist. Mul õnnestus saada ühte gruppi päris ägeda seltskonnaga...kolm taanlast, rumeenlane, lätlane ja pakistaanlane. Peame reedeks esitama presentatsiooni rühma ühendavast passionist. Meil mõni mõte juba tuli, aga keskendume hetkel pigem sellele, kuidas seda esitada, kui mis see täpselt on, sest mida khuulima lahenduse esitamiseks leiame, seda vägevam on ju...lõpuks kellele see ikka meelde jääb, mida keegi seal klassi ees tuimalt rääkis? Eriti kui kursusel on kergelt natukene rohkem kui 100 inimest. 
Muidu tehti koolis tutvustav jalutuskäik ka ja terve selle nädala sisuliselt elamegi vaikselt kooli ellu sisse, et siis esmaspäeval rõõmsalt kodeerima ja programmeerima hakata, või ma veel täpselt ei teagi, mis raketiteadusega meid üllatatakse. 
Natukene väsitav oli kogu see esimene päev, nii palju uut informatsiooni ja uusi nägusid, et ausalt oli päris väsitav, aga siiski huvitav. 

ja vot nii ongi.

1 comment:

Liisuann said...

Tudengi elu on fun!