September 05, 2011

Taani on ikka naljakas. Kohati nii ees meist, teisalt mõni asi ikka nii iganenud ja veniv, et karju appi! Näiteks pangandus, korralik peavalu siin asju pankadega ajada...ja mismõttes neil on Swedbank, mis ei tegele sularahaga? :S Häid närve mulle, et ma saaks selle raha probleemi lahendatud ja oma arved Eestis makstud. Teisalt on nad ühiskonna poolest meist ikka nii palju eespool heaoluühiskonnas, et lausa kadedaks teeb. Aga siis lähed end aastaks elamisluba registreerima ja sa ootad järjekorras terve tunni, sest kõik võtab miljon aastat aega...oeh!
Ei teagi, mis on hullem...kas kogu see asjade venimine või keerukus. Mõlemad vist. Eestis pangatoimingud käivad igal juhul lihtsamlt.

Ja siis nende lõunasöök. Võileivad? Kammooon! Ja sööte võileibu kahvli ja noaga? Oh, well...

Aga muidu sai täna see residendi asi vist aetud ja nüüd on vaja ainult oodata. Siis käisime Lyngby keskuses. Lähim suurim keskus vist, kui Kopenhaagenisse minna ei viitsi, siis sinna saab autoga 5 minutiga ja seal on kino ja hunnik poode ja kohvikuid..ilus oli ka, kuigi tänane ilm ei soosinud erilist ringivaatamist...kallas päris korralikult. Aga esmapilgul tundub, et Lyngby meeldib mulle rohkem kui Hellrup, kuigi merd seal ei olnud...vist. Ilusam ilm on, siis lähen üksi avastama. Jea.

No comments: